Naša škola sa uchádza o splnenie podmienok na získanie bronzového certifikátu.

Program Skutočne zdravá škola patrí pod európsky projekt SchoolFood4Change, ktorý komplexne rozvíja kultúru stravovania vo všetkých ekologických, ekonomických, sociálnych a zdravotných súvislostiach. Do tohto projektu je zapojených 12 krajín EÚ, 3 000 škôl, 600 000 žiakov a  43 projektových partnerov. Téma jedla je natoľko univerzálna a komplexná, že prechádza prakticky všetkými vzdelávacími oblasťami, prostredníctvom čoho je možné naplniť veľkú časť očakávaných vzdelávacích výstupov od úrovne predškolského vzdelávania až po 2. stupeň základných škôl. Je to praktický odbor, blízky úplne všetkým a týka sa celej populácie v každodennom živote.

Ciele programu Skutočne zdravá škola

  • zdravé deti
  • potravinovo gramotní ľudia
  • aktívne miestne spoločenstvá
  • udržateľné hospodárstvo
  • zdravé životné prostredie

Vízia programu Skutočne zdravá škola

Vznik projektu na Slovensku je reakciou na aktuálnu situáciu v oblasti verejného stravovania v štátnych stravovacích zariadeniach, ako aj na nárast civilizačných ochorení na Slovensku. Používanie nekvalitných surovín, nevyvážená strava, nárast obezity, ale aj porúch príjmu potravy, nezáujem detí o kvalitnú a vyváženú stravu, ekonomicky neefektívne vedenie kuchýň – to sú nedostatky, s ktorými sa v súčasnosti môžeme stretnúť na školách a verejnosti.

Aktívne sa do programu zapájajú aj naši pedagógovia.

Koordinátorka Mgr. Simona Moskaľová aktívne spolupracuje s kolegyňami, vedením MŠ a vedením ŠJ a denne aj s pani kuchárkou, ktorá je srdcom celého programu. 

Hľadáme aj aktívnych rodičov.

Prečo by ste sa mali ako rodičia zapojiť

Ako rodič máte moc – každý mesiac platíte nemalé čiastky za stravovanie svojho dieťaťa. Miestni politici a riaditelia škôl musia načúvať rodičom, ktorí sa aktívne angažujú pre zmeny.

Žiadne zmeny sa nestanú samé od seba – ak nebudeme zmeny aktívne požadovať, súčasná situácia sa nezlepší.

Máte zručnosti, ktoré škola potrebuje – ponúknite škole alebo združenia rodičov svoje skúsenosti a zručnosti v oblasti tvorby zdravej kultúry stravovania.